reiki headers

Mikao Usui

Mikao Usui werd op 15 augustus 1865 geboren in Japan in het dorp Taniai. Mikao Usui kreeg wereldbekendheid als de herontdekker en grondlegger van het ‘Usui Reiki genezingssysteem'. Dit systeem steunt op twee pilaren. Aan de ene kant is het een methode van spirituele geneeskunst en vormt het de basis voor innerlijke rust.

Anderzijds is het een lering in de energetische medische praktijk. De techniek is al eeuwen oud en werd onder andere gebruikt als geneeskunde door Tibetaanse monniken. Mikao Usui studeerde in zijn jeugd Kiko2. Dit is zowel een gezondheidsdiscipline als een genezende discipline en gebaseerd op de ontwikkeling en het gebruik van levensenergie.

Vanaf zijn twaalfde jaar beoefende Usui diverse oosterse krijgskunsten en op zijn vijfentwintigste bereikte hij de hoogste graad in worstelen en wapentuig. Hierdoor kreeg hij naam en faam. Usui zette zijn studie spiritualiteit voort en sloot hij zich aan bij ‘Rei Jyutsu Kai', een spirituele groepering die zich bezig hield met metafysica.

Hier leerde Mikao Usui veel over spiritualiteit en de connectie met healing, geneeswijzen en de uitwerking van het spirituele, mentale en emotionele op het fysieke lichaam.In 1921 trok Usui zich terug in het Tendai-klooster om zich in te wijden tot Tendai-monnik. Hij leerde hier de Tibetaanse Tantra Lotus Sutra, een symboolformule die in de Reiki-techniek gebruikt wordt.

De formule was ruim 2500 jaar oud en moest op een juiste wijze geïnterpreteerd worden om gebruikt te kunnen worden voor heling. Zo ontstond Usui Reiki Ryoho.  Mikao Usui ontwikkelde dit systeem als een weg naar geluk, harmonie en voor spirituele ontwikkeling.

Zijn therapie genaamd ‘Usui Reiki Ryoho' wordt bij Reiki Corja als behandel- en onderwijsmethode gebruikt.

Reiki Corja heeft het Usui Shiki Ryoho - Usui zegel.

Het zegel staat voor:

  • Usui: is de grondlegger
  • Shiki: is de methode, de manier waarop
  • Ryoho: is de school, richting

Dus letterlijk: 'Usui's manier van werken school'.

 

teken reiki