reiki headers

Reiki 1

Reiki wordt in drie niveau's onderwezen en kent drie soorten inwijdingen, Reiki 1, Reiki 2 en Reiki-master. Iedereen kan deelnemen aan de cursussen die trapsgewijs gevolgd dienen te worden. U wordt op professionele wijze begeleidt of behandelt door Jeannette Thiel, zelf Reiki-master.

De materie van de eerste graad wordt in vier dagdelen behandeld. De eerst dag leert de cursist geschiedenis over Reiki en de zelfbehandeling. Tijdens de eerste cursus dag ontvangt de cursist twee initiaties, de tweede dag de tafelbehandeling om een ander te behandelen de gedragscodes en twee initiaties.

Initiaties zijn nodig om de energiebanen te openen, om energie te ontvangen en die door te kunnen geven. Door zelfbehandeling toe te passen komt dit proces optimaal op gang. Hierdoor worden eigen blokkades opgeheven en de doorstroming verbeterd.

Omdat er bij Reiki 1 nogal wat vragen omhoog kunnen komen, worden de cursussen in een huiselijke kring en in kleine groepjes van maximaal vijf personen gegeven. De ervaring leert dat op deze manier de cursisten op hun gemak raken door de prettige sfeer, en alle aandacht en de benodigde begeleiding krijgen.

Dit is essentieel omdat Reiki 1 een groeiproces is en dat vrij intensief kan zijn. Men dient vertrouwd te raken met de behandelingen. Er zit dan ook minimaal drie maanden tussen Reiki 1 en het kunnen volgen van Reiki 2.

teken reiki